Om Daka

Det naturlige kredsløb

Daka i Randers recirkulerer døde dyr fra det danske landbrug til værdifulde produkter. Kød- og benmel anvendes som biobrændsel f.eks. i cementindustrien og til naturlig gødning, som blandt andet anvendes i det økologiske landbrug. Fedtet anvendes til at fremstille 2. generationsbiodiesel.

Sikkerhed frem alt

Fabrikkens fornemste opgave er at sikre, at der ikke spredes smitte i landbruget og i fødevarekæden fra jord til bord. Sikkerhed og hygiejne er derfor i top på fabrikken. Vi steriliserer derfor alle råvarer ved høj varme og under tryk, før de videreforarbejdes til kød- og benmel og fedt.

Vores historie

I næsten 100 år har fabrikken haft til opgave at forarbejde døde dyr fra det danske landbrug. Gennem årene er processerne blevet forfinet, og der er kommet mere og mere fokus på den værdi, der er i det, der før blev betragtet som affaldsprodukter, der bare skulle bortskaffes.

I dag er fabrikken en del af en koncern, der har til formål at skabe mest mulig bæredygtig værdi ud af de organiske affaldsprodukter.

Ud over Daka SecAnim (i Randers) består Daka Danmark af selskaberne Daka Sarval, der laver ingredienser til foder, Daka ecoMotion, der fremstiller biodiesel og Daka ReFood, der genbruger madaffald.

I 2012 købte tyske Saria 51% af aktierne i Daka Danmark. De andre ejere er Danish Crown, HK Scan, SB Pork og Tican.

Sponsorater

Daka Denmark A/S uddeler hvert år en række sponsorater. Vi støtter lokale foreninger for børn og unge. herunder er eksempler på støtte i Randers-området:
SIF Fodbold, Romalt IF, Familiefest i Skoven, Vorup Frederiksberg Boldklub, Øster Tørsvlev Cykelmotion, Assentoft-Hallerne, Randers Sportsrideklub og

Hvis du ønsker at læse mere eller ansøge om sponsorat så klik her.